Bu sene ilk defa gerçekleştirilen ve 40 ülkeden vakıf temsilcilerini buluşturan Dünya Vakıflar Konferansı İstanbul’da yapıldı.
5 farklı kıtadan vakıf yöneticileri ve akademisyenleri buluşturan konferans, vakıf çalışmalarının geleceğini ve kültürel altyapısını incelemeyi amaçlıyor.
Açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yaptığı Dünya Vakıflar Konferansı, vakıflar genel müdürlüğü tarafından organize edildi. Amerikan sivil toplum çalışmaları merkezi başkanı Lester M. Saloman, “Dünyada sosyal maksatlı vakıfların finansmanlarında çok önemli gelişmeler ortaya çıkıyor.
Mesela, sosyal temelli borçlar veriliyor ve kredi destekleri sağlanabiliyor.
Vakıfların bu yeni finansman modellerini kullanmaya başlamaları çok önemli” dedi.
Vakıflar hakkında çalışması bulunan çok sayıda akademisyen ve yöneticiyi ağırlayan Dünya Vakıflar Konferansı’nda, dünyanın dört bir yanından kültürlerin ortaya çıkardığı farklı vakıf anlayışlarının meseleleri tartışıldı.
Iraklı akademisyen Prof.Dr. Usame Alani “Konuyla alakalı çok miktarda makale yayınlamış biri olarak tarihî tecrübelere baktığımızda vakıflarımızın giderek zayıflamakta olduğunu görüyorum. Vakıflarımız eski gücünü kaybetmiş durumdalar. Tekrardan güçlü vakıflar kurabilmek adına çalışmalar yapmamız gerekiyor” dedi.
Kültürler arası münasebete ve dünya barışına katkı sağlamayı amaçlayan Dünya Vakıflar Konferansı, katılımcılara plaket takdimi ile son buldu.